Kansantanssiryhmä
Sorokoska
UusimmatArkisto

Tervetuloa!

Sorokoska on tamperelainen kansantanssi- ja musiikkiryhmä, joka yhdistää persoonallisella tavalla tanssia, musiikkia ja teatteria valmistaen korkeatasoisia tanssiteoksia. Edistämme tavoitteitamme ryhmän ja kansantanssin tunnetuksi tekemisessä valmistamalla uusia ohjelmakokonaisuuksia sekä esittämällä niitä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Saadaksesi tietoa Sorokoskan toiminnasta, seuraa Internet-sivujemme tiedotusta, liity Sorokoskan sähköpostilistalle tai käy tykkäämässä ryhmän Facebook-sivusta.Uutiset

Sorokoska – Kansantanssin uusilla aalloilla 25 vuotta
Uutinen jätetty: 09.11.2015 | Kirjoittaja: | Jätä kommentti >

Kangasala-Talossa on 28.11. klo 13 alkaen hieno mahdollisuus nostaa tanssillinen malja tamperelaiselle Sorokoskalle. Takana on 25 vuotta kokeilevaa ja uudistavaa kansantanssia tunteella ja tyylillä. Ryhmän tavoitteena on aina ollut tehdä laadukasta tanssia, joka kyseenalaistaa sekä omia että katsojien ennakko-odotuksia ja ylittää kansantanssin ja -musiikin raja-aitoja.

Sorokoskassa tanssijoiden ja muusikoiden sitoutuneisuus ja intohimo yhdistetään vierailevien ammattilaiskoreografien ja -säveltäjien huippuosaamiseen. Tuloksena on oma, monipuolinen tyyli, jonka ansiosta ryhmää on kutsuttu myös kansantanssin paikalliseksi superstaraksi.

Kanssaan kuohuvaa tanssimaljaa kohottamaan Sorokoska on kutsunut helsinkiläisen Katrillin, nuortenryhmä Trillin sekä Ahjolan Tiistai-ryhmän.

Katrilli-ryhmä täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 40 vuotta, mutta turhasta jäykkyydestä on turha etsiä merkkejä. Yhdessä nuortenryhmänsä Trillin kanssa Katrilli antaa rakkauden perinteeseen näkyä ja säkenöidä aivan uusien linssien läpi. Koreografioista ja musiikista vastaavat ammattilaiset Anna Ojan ja Hilppa Herdin johdolla.

Ahjolan Tiistai on tanssinut yhdessä lähes samalla kokoonpanolla jo vuosikymmeniä. Ohjaaja Janne Pöyhönen osaa ottaa Tiistaista irti mahtavan määrän kokemusta, osaamista ja tanssin riemua, mikä tekee ryhmän esiintymisistä katsojalle aina suuren nautinnon.

Tuolla puolen Tuolla puolen

Kuvat: Petri Kivinen


Sorokoska Suomen Nuorisoseurojen Liiton luokitteluissa 24.-26.4.2015
Uutinen jätetty: 17.4.2015 | Kirjoittaja: | Jätä kommentti >

Sorokoska osallistuu Nuorisoseurojen liiton valtakunnalliseen luokitustapahtumaan joka tällä kertaa kulkee nimellä Tanssimylly. Tapahtuma järjestetään 24.-26.4. Tampereella Sorin Sirkuksen tiloissa osoitteessa Ahlmanintie 63.

Perjantaista sunnuntaihin kestävä tapahtuma pitää sisällään viisi konserttia ja 27 luokiteltavaa esityskokonaisuutta. Sorokoska esiintyy perjantaina 24.4. klo 21.00 alkavassa konsertissa ensimmäisenä. Liput yksittäisiin konsertteihin 10€/konsetti.

Lisätietoja tapahtumasta sekä tarkemmat aikataulu osoitteessa:

http://www.nuorisoseurat.fi/tanssimylly

Tervetuloa!


Sorokoska Katse-lehdessä
Uutinen jätetty: 13.12.2013 | Kirjoittaja: | Jätä kommentti >

Kati Laukkanen kävi kuvaamassa Sorokoskan harjoituksia syksyllä 2013. Lopputuloksena syntyi kuvareportaasi Katse-lehden 2/2013-numeroon. Käy katsomassa tästä.