Kansantanssiryhmä
Sorokoska
UusimmatArkisto

Tervetuloa!

Sorokoska on tamperelainen kansantanssi- ja musiikkiryhmä, joka yhdistää persoonallisella tavalla tanssia, musiikkia ja teatteria valmistaen korkeatasoisia tanssiteoksia. Edistämme tavoitteitamme ryhmän ja kansantanssin tunnetuksi tekemisessä valmistamalla uusia ohjelmakokonaisuuksia sekä esittämällä niitä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Saadaksesi tietoa Sorokoskan toiminnasta, seuraa Internet-sivujemme tiedotusta, liity Sorokoskan sähköpostilistalle tai käy tykkäämässä ryhmän Facebook-sivusta.Uutiset

Sorokoskan viemää -klubi, tanssillinen Rahvaanmusiikin ilta
Uutinen jätetty: 29.3.2010 | Kirjoittaja: | Jätä kommentti >

Sorokoska järjestää 20-vuotisen toimintaansa kunniaksi yhteistyössä Rahvaanmusiikin kerhon kanssa Sorokoskan viemää -klubin Tullikamarin Pakkahuoneella lauantaina 24.4. Tavoitteena on monipuolinen, vauhdikas, musiikillinen ja tanssillinen klubi-ilta, joka tarjoaa kaikille jotakin. Tanssimista varten varataan koko illan ajaksi laaja pöytien ja tuolien ympäröimä alue, jonka toivomme olevan täynnä innokkaita tanssijoita koko klubin ajan. Yhtyeiden esiinnyttyä tarjolla on huutokatrilli, johon voivat osallistua kaikki. Samoihin aikoihin aloitetaan myös jamit kaikkien soittotaitoisten yhteissoitolla. Ottakaa siis soittimenne mukaan!

Menosta vastaavat mm. Rymäkkä & Puhti sekä Freija. Liput tilaisuuteen maksavat 10€ ja niitä voi ostaa vaikkapa Sorokoskan nettisivujen kautta tai ovelta. Ovet Pakkahuoneella avataan klo 19.30 ja ensimmäinen bändi aloittaa n. klo 20. Koska koko Pakkahuone on klubin yhteydessä anniskelualuetta, on tilaisuus K-18.

Sorokoska ja Rahvaanmusiikin kerho toivottavat kaikki tervetulleiksi!

Freija on kansanmusiikin ammattilaisista koostuva yhtye, jonka musiikillisen ytimen muodostavat suomalaiset kansanlaulut ja niiden esittäminen omalla tyylillä ja soundilla. Yhtyeen vahvuuksia ovat hivelevät lauluosuudet, herkät sovitukset ja tanssillinen svengi.<

Rymäkkä on kevättalvesta -97 perustettu pohjois-kymenlaaksolainen kansanmusiikkiyhtye. Yhtyeen ohjelmistoa ovat pääasiassa omaa tuotantoa olevat pelimannikappaleet, jotka vaihtelevat haikeasta hambosta riemastuttaviin ralleihin. Rymäkän viimeaikaisista savutuksista mainittakoon valinta Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan toimesta vuoden 2009 taidepalkinnon saajaksi. Palkitsemisperusteissa todetaan muun muassa, että Rymäkkä on toiminut poikkeuksellisen pitkään ja jatkuvasti uudistuen taiteen alueella, joka valitettavan usein jää vähäiselle julkiselle huomiolle. Lisäksi yhtye on saavuttanut laajaa suosiota loistavalla lavameiningillään.

Puhti on ainutlaatuinen kahden naisen esiintyvä kokoonpano, joka yhdistää musiikkia, tanssia ja teatteria.Puhti on hullun koheltavaa, välillä herkistyvää, iloista ja paatoksellista tanssijan ja muusikon yhteistyötä. Musiikin maisteri Anne-Mari Kivimäki soittaa harmonikkaa, tanssitaiteen maisteri Reetta-Kaisa Iles tanssii ja lisäksi molemmat laulavat.