Kansantanssiryhmä
Sorokoska
UusimmatArkisto

Tervetuloa!

Sorokoska on tamperelainen kansantanssi- ja musiikkiryhmä, joka yhdistää persoonallisella tavalla tanssia, musiikkia ja teatteria valmistaen korkeatasoisia tanssiteoksia. Edistämme tavoitteitamme ryhmän ja kansantanssin tunnetuksi tekemisessä valmistamalla uusia ohjelmakokonaisuuksia sekä esittämällä niitä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Saadaksesi tietoa Sorokoskan toiminnasta, seuraa Internet-sivujemme tiedotusta, liity Sorokoskan sähköpostilistalle tai käy tykkäämässä ryhmän Facebook-sivusta.Uutiset

Tampereen Nuorisoseura ja Sorokoska yhteiskonsertissa!
Uutinen jätetty: 13.9.2018 | Kirjoittaja: | Kommentit pois päältä artikkelissa Tampereen Nuorisoseura ja Sorokoska yhteiskonsertissa!

22.9. Kangasala-talossa nautitaan folkloren huumaa kansantanssin- ja musiikin konsertissa, jossa esiintyy tamperelainen Sorokoska, Vinkkarit, Tampereen Nuorisoseuran lapsiryhmät sekä Koillisen kuoro. Konsertti juhlistaa myös tänä vuonna 60 vuotta täyttävää Tampereen Nuorisoseuraa ja sen tekemää hienoa työtä niin lasten ja nuorten harrastustoiminnan mahdollistajana, kuin taitavien ja kunnianhimoisten tanssijoiden kasvattajana.

 

Kansantanssiryhmä Sorokoska on toiminut aktiivisesti ja näkyvästi 1990-luvulta lähtien, josta jo yli 15 vuotta ammattilaisjohtoisesti. Vuosia jatkunut yhteistyö taiteen alan ammattilaisten kanssa on johtanut persoonalliseen tapaan yhdistää tanssia, musiikkia ja teatteria. Sorokoska tunnetaan tasokkaasta ja ennakkoluulottomasta tavasta tehdä uusia teoksia, mikä näkyy ohjelmiston monipuolisuutena. Tällä hetkellä ryhmässä on 15 aktiivijäsentä, joista 9 pääosin tanssijoita ja 6 yleensä muusikoita. Roolijakoa muokataan kunkin teoksen tarpeiden mukaan.

Konsertissa nähdään Sorokoskan viimeisimmät tanssiteokset, joista Väki (kor. Joonas Luomala, mus. Sami Kurppa) on ylistys naisen väelle ja tunteen voimalle. Pispalan Sottiisissa kantaesityksen saanut Elias Martikaisen (kor.) ja Tapio Miettisen (mus.) teos Neulansilmä taas ruotii ulkopuolisuutta, johonkin kuulumista sekä oman paikan ja hyväksynnän löytämistä.

Vinkkarit on nuorista, iloisista ja taitavista 20-30-vuotiaista tanssijoista koostuva Tampereen Nuorisoseuran kansantanssiryhmä. Vinkkarit harjoittelee päämäärätietoisesti ja pitkäjänteisesti tavoitteenaan kehittyä tanssijoina ja valmistaa toinen toistaan korkeatasoisempia ja viihdyttävämpiä esityskokonaisuuksia.
Tällä hetkellä ryhmää luotsaa kansantanssinopettaja Jyrki Lahtinen. Ryhmän jäsenillä on pitkä tanssillinen historia, ja osa heistä on tanssinut yhdessä jo lukuisia vuosia.

Tampereen Nuorisoseurassa on tällä hetkellä viisi eri-ikäisten lastentanssiryhmää. Ryhmiä ohjaa vuonna 2017 Suomen Nuorisoseurat ry:n vuoden ohjaajaksi valittu Anne Mehtonen ja ryhmiä esityksissä säestää nuorisoseuran musiikkiyhtye Rysky.

Koillisen kuoro on keväällä 2017 perustettu matalan kynnyksen kuoro. Mottomme on ”Kaikki saavat ja osaavat laulaa!”. Kuoroa johtaa Kaisa Tienvieri.

Tampereen Nuorisoseura ja Sorokoska yhteiskonsertissa!