Kansantanssiryhmä
Sorokoska

Uusimmat


Sorokoska – Kansantanssin uusilla aalloilla 25 vuotta
Uutinen jätetty: 09.11.2015 | Kirjoittaja: | Jätä kommentti >

Kangasala-Talossa on 28.11. klo 13 alkaen hieno mahdollisuus nostaa tanssillinen malja tamperelaiselle Sorokoskalle. Takana on 25 vuotta kokeilevaa ja uudistavaa kansantanssia tunteella ja tyylillä. Ryhmän tavoitteena on aina ollut tehdä laadukasta tanssia, joka kyseenalaistaa sekä omia että katsojien ennakko-odotuksia ja ylittää kansantanssin ja -musiikin raja-aitoja.

Sorokoskassa tanssijoiden ja muusikoiden sitoutuneisuus ja intohimo yhdistetään vierailevien ammattilaiskoreografien ja -säveltäjien huippuosaamiseen. Tuloksena on oma, monipuolinen tyyli, jonka ansiosta ryhmää on kutsuttu myös kansantanssin paikalliseksi superstaraksi.

Kanssaan kuohuvaa tanssimaljaa kohottamaan Sorokoska on kutsunut helsinkiläisen Katrillin, nuortenryhmä Trillin sekä Ahjolan Tiistai-ryhmän.

Katrilli-ryhmä täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 40 vuotta, mutta turhasta jäykkyydestä on turha etsiä merkkejä. Yhdessä nuortenryhmänsä Trillin kanssa Katrilli antaa rakkauden perinteeseen näkyä ja säkenöidä aivan uusien linssien läpi. Koreografioista ja musiikista vastaavat ammattilaiset Anna Ojan ja Hilppa Herdin johdolla.

Ahjolan Tiistai on tanssinut yhdessä lähes samalla kokoonpanolla jo vuosikymmeniä. Ohjaaja Janne Pöyhönen osaa ottaa Tiistaista irti mahtavan määrän kokemusta, osaamista ja tanssin riemua, mikä tekee ryhmän esiintymisistä katsojalle aina suuren nautinnon.

Tuolla puolen Tuolla puolen

Kuvat: Petri Kivinen