Kansantanssiryhmä
Sorokoska
Sorokoska logo
Esiintymään?

Haluatteko meidät esiintymään?

Sorokoska esiintyy vuosittain useita kertoja konserteissa, festivaaleilla, ulkomailla ja yksityistilaisuuksissa, kuten häissä ja syntymäpäiväjuhlilla. Lisäksi esiintymistapojen kirjo vaihtelee lasten itsenäisyysjuhlien poloneesin vetämisestä tanssinopetukseen ja koko illan kansantanssikonsertteihin. Sorokoska ry:n tanssi- ja musiikkiryhmän ohella yhdistyksessä toimii valtaisa määrä muita kansanperinteen, -tanssin ja -musiikin asiantuntijoita, jotka sovittaessa tulevat mielellään tapahtumaanne opettamaan, ohjaamaan, kertomaan kansanperinteestä…

Tanssiryhmä Sorokoskan voi pyytää esiintymään tilaisuuteen ottamalla yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan (yhteystiedot alla). Ryhmän repertuaariin kuuluvat perinteiset suomalaiset kansantanssit lännestä aina itäisiin karjalaisiin tansseihin saakka, uusia koreografioita unohtamatta. Tarkempia tietoja viime aikoina valmistetuista ohjelmistoista löydät ohjelmistot -sivulta. Ryhmä esiintyy tarvittaessa jopa yhden tanssiparin ja muusikon voimin, mutta ryhmän varsinainen kokoonpano on 12 tanssijaa ja musiikkiryhmä. Esitysten pituudet voivat olla viidestä minuutista lähtien koko illan kansantanssikonserttiin.

Kun kaipaatte tanssimusiikkia tai pelimannimusiikkia, kannattaa tilata Niinirannan pelimannit tapahtumaanne. Niinirannan pelimannit on itsenäinen kansanmusiikkiryhmä, mutta toimii läheisesti Sorokoskan yhteydessä. He esiintyvät niin ikään vuoden aikana useita kertoja esimerkiksi festivaaleilla ja yksityistilaisuuksisa. He ovat tuottaneet myös oman äänitteen.

Kaikki edellä mainittu on räätälöitävissä tilaajan toivomalla tavalla. Tunnin kansanperinneilta voi pitää sisällään esimerkiksi tanssia, opetusta ja pelimannitanssit. Jos emme jostakin syystä voi tarjota tilaisuuteenne toivomaanne toimintaa, voimme ohjata toivomuksenne toisille kansanmusiikki- tai tanssiryhmille.

Sorokoska ry ja Niinirannan pelimannit

Puheenjohtaja
Paula Nurkkala
e-mail: pj(at)sorokoska.fi