Kansantanssiryhmä
Sorokoska
Sorokoska logo
Triptyyki

Kevät 2006, kokoillan kansantanssiteos, kesto n. 55 min

Triptyyki on kolmiosainen kansantanssiteos, joka tehtiin sata vuotta täyttäneen Hämeen nuoriseurojen liiton kunniaksi.

Ensimmäinen osa: Toinen

Ohjaus: Jyrki Lahtinen ja Jyri Siimes
Koreografia: Jyrki Lahtinen
Musiikki: Trad., Jouni Järvelä ja Ville Karinen

”Toinen” on tuokiokuva tuolta jostain, Hämeestä. Ihmisiä tanssin pyörteissä ja yhdellä päässä ajatus – toinen. Onko olemassa joku toinen, parempi, sopivampi? Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Voiko niin tehdä?

Toinen on esitettu osana Triptyykiä omissa konserteissamme toukokuussa 2006 ja tammikuussa 2007, Pispalan Sottiisissa 2006 ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 2006.

Toinen osa: Hattu miehen tekee

Ohjaus: Jouni Prittinen
Koreografia: Jouni Prittinen
Musiikki: Trad., Jouni Järvelä ja Ville Karinen

Hattu miehen tekee. Hattu kiertää ihmiseltä toiselle. Yhdelle se sopii, toiselle ei. Se aiheuttaa erilaisia tapahtumaketjuja, tunnetiloja. Yritin tehdä Sorokoskan näköistä tanssia. Tämmöinen siitä tuli. Hullu jengi.

Hattu miehen tekee on itsenäisesti esitetty KoskisFolkissa 2006 ja Pispalan Sottiisissa kesällä 2006 ja Tampere tanssii -konsertissa marraskuussa 2006, Folklandia -risteilyllä 2007 sekä osana Triptyykiä omissa konserteissamme toukokuussa 2006 ja tammikuussa 2007, Pispalan Sottiisissa 2006 ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 2006.

Kolmas osa: Tapaus Kaarina

Ohjaus: Liina Siimes ja Jyri Siimes
Koreografia: Liina Siimes
Musiikki: Trad., Jouni Järvelä, Juho Koiranen ja Janne Pöyhönen

Paikka: Erään Amurin työläiskorttelin sisäpiha
Aika: Lauantai-ilta, joskus 1900-luvun alkupuolella
Henkilöt: Pumpulityttö Kaarina, tehtaan työläinen Joose, ylioppilas Esko, joukko tehtaan työläisiä ja pelimanneja

Miesten maailmassa pelataan miesten pelisäännöillä. Vain mies voi tehdä aloitteen, miehillä on oikeus valintaan. Nainen on peliväline, objekti, jolla ei ole omaa tahtoa. Paitsi Kaarina. Ja itse asiassa muutama muukin nainen. Vaan kenen on vastuu seurauksista kun nainen ottaa minkä haluaa? Sillä huonostihan siinä käy, eihän kukaan mies kestä sellaista. Ei ainakaan Joose.

Tapaus Kaarina on esitettu osana Triptyykiä omissa konserteissamme toukokuussa 2006 ja tammikuussa 2007, Pispalan Sottiisissa 2006 ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 2006.