Kansantanssiryhmä
Sorokoska
Sorokoska logo
Esittely

Sorokoska on Tampereella toimiva kansantanssi- ja musiikkiryhmä, jonka pitkäjänteinen yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa on johtanut persoonalliseen tapaan yhdistää tanssia, musiikkia ja teatteria. Yhdessä asialleen omistautuneiden ryhmäläisten kanssa se mahdollistaa korkeatasoisten tanssiteosten tekemisen. Tavaramerkimme ovat aitous ja erilaiset tanssija- sekä soittajapersoonat. Edistämme tavoitteitamme ryhmän ja kansantanssin tunnetuksi tekemisessä valmistamalla uusia ohjelmakokonaisuuksia sekä esittämällä niitä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Historiansa aikana ryhmää ovat opettaneet aina alan eturivin tanssinopettajat ja koreografit. Viime aikoina tanssinopetuksesta ovat vastanneet muun muassa Elssa Antikainen, Jouni Prittinen, Reetta-Kaisa Iles ja Timo Saari. Ryhmän muusikot ovat alansa asiantuntijoita ja heidän osuutensa ryhmän toiminnassa ja kehityksessä on merkittävä. Viimeisimpien kansantanssiteosten musiikit ovat ohjanneet, säveltäneet ja sovittaneet muun muassa Lauri Kotamäki, Silja Palokangas ja Esko Järvelä. Musiikkiryhmä Niinirannan pelimannit esiintyy myös itsenäisesti.

Koska tavoitteenamme on jatkuva kehittyminen ja monipuolisen palautteen saaminen kansantanssiin eri näkökulmista suhtautuvista organisaatioista, olemme osallistuneet useasti eri keskusjärjestöjen kansantanssiluokituksiin. Niissä olemme menestyneet tavallisesti hyvin. Suomen Nuorisoseurojen Liiton luokituksissa keväällä 2019 ryhmä saavutti valio plus -luokan. Pispalan Sottiisi valitsi Sorokoskan Vuoden kansantanssiryhmäksi vuonna 2006.