Kansantanssiryhmä
Sorokoska
Esittely

Sorokoska on Tampereella toimiva kansantanssi- ja musiikkiryhmä, jonka pitkäjänteinen yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa on johtanut persoonalliseen tapaan yhdistää tanssia, musiikkia ja teatteria. Yhdessä asialleen omistautuneiden ryhmäläisten kanssa se mahdollistaa korkeatasoisten tanssiteosten tekemisen. Tavaramerkimme ovat aitous ja erilaiset tanssija- sekä soittajapersoonat. Edistämme tavoitteitamme ryhmän ja kansantanssin tunnetuksi tekemisessä valmistamalla uusia ohjelmakokonaisuuksia sekä esittämällä niitä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Historiansa aikana ryhmää ovat opettaneet aina alan eturivin tanssinopettajat ja koreografit. Viime aikoina tanssinopetuksesta ovat vastanneet muun muassa Jouni Prittinen, Reetta-Kaisa Iles ja Jyrki Lahtinen. Ryhmän muusikot ovat alansa asiantuntijoita ja heidän osuutensa ryhmän toiminnassa ja kehityksessä on merkittävä. Viimeisimpien kansantanssiteosten musiikit ovat ohjanneet, säveltäneet ja sovittaneet muun muassa Matti Pitkänen, Pekko Käppi ja Jouni Järvelä. Musiikkiryhmä Niinirannan pelimannit esiintyy myös itsenäisesti ja on julkaissut oman äänitteen.

Koska tavoitteenamme on jatkuva kehittyminen ja monipuolisen palautteen saaminen kansantanssiin eri näkökulmista suhtautuvista organisaatioista, olemme osallistuneet useasti eri keskusjärjestöjen kansantanssiluokituksiin. Niissä olemme menestyneet tavallisesti hyvin. Suomen Nuorisoseurojen Liiton luokituksissa keväällä 2003, 2005 ja 2007 ryhmä saavutti valio-luokan. Vuosina 2002 ja 2004 ryhmä luokiteltiin Setlementtiliiton luokituksissa ylimpään eli kulta-luokkaan. Karjalaisen Nuorisoliiton luokituksissa ryhmä on saavuttanut ylimmän eli mestaruus-luokan vuosina 1991, 1994, 1995 ja 1999. Pispalan Sottiisi valitsi Sorokoskan Vuoden kansantanssiryhmäksi vuonna 2006.