Kansantanssiryhmä
Sorokoska
Sorokoska logo
Tapahtumat 2020

Jäljittelemätön jo kolme vuosikymmentä!

Folklandia-risteily 10.-11.1. 2020

Juhlavuosi alkaa Folkkikselta, kuten kunnon tanssivuoden kuuluukin! Starlight showbarissa, entisellä Ocean Clubilla pääset kokemaan osia Valvojaiset-teoksesta perjantaina 21.15 alkaen. Pidä myös silmät ja korvat auki, sillä uutta tietoa meidän juhlavuodestamme on tarjolla…

Valvojaiset, Tampere YO-teatteri 17.4. [peruttu Covid-19 vuoksi]

Reetta-Kaisa Ilesin, Timo Saaren ja Silja Palomäen teos Valvojaiset esitettiin täydelle katsomolle ensi-illassaan Tanssimaniassa syyskuun lopulla 2019. Juhlavuoden ensimmäinen kattaus on uusintanäytös YO-teatterilla, siinä muodossa kuin tekijät sen ovat halunneet esitettävän. Valvojaiset on intiimi ja immersiivinen teos, jonka lähtökohta on rohkeasti katsoa toisesta näkökulmasta niin tanssiesityksen muotoa kuin myös aihettaan, kuolemaa. Nostetaan siis rohkeasti malja elämälle! Kuu paistaa heliään ja kuollut ajaa keviään!

Pispalan Sottiisi 10.-14.6. [peruttu Covid-19 vuoksi]

Juhlavuoden taiteellinen päätavoite, koko illan teos Tuntematon Tanhuaja, saa ensi-iltansa Sottiisissa. Teatterikoreografina mainetta niittänyt Jouni Prittinen palasi muutaman vuoden tauon jälkeen katsomaan mitä Sorokoskasta tällä kertaa irtoaa. Tuntematon tanhuaja tutkii uuden tulijan ja ulkopuolisen tuloa Suomalaiseen yhteiskuntaan. Mihin tilanteeseen hän joutuu tullessaan? Miten hänet otetaan vastaan? Mikä on tuonut hänet tänne? Miten uusi ja vieras liikemateriaali sopeutuu perinteiseen ja mitä seuraa niiden yhdistämisestä? Sorokoska on 30 vuoden olemassaolonsa aikana muotoutunut monen tanssijan tarinoista. Myös niitä käytetään teoksen materiaalina. Sorokoska on ryhmänä tunnettu heittäytymiskyvystä ja vahvasta lavapresenssistä, joita tämä myös teatterin maailmasta ammentava teos vahvasti vaatii. Teoksen musiikki on monipuolisen musiikkitaituri Esko Järvelän käsialaa.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat 13.-19.7. [peruttu Covid-19 vuoksi]

Esiinnymme jälleen Kaustisella. Todennäköisesti 15.-16.7. päivinä. Vielä on sopimatta, mitä siellä esitämme, mutta todennäköisesti Valvojaiset tai Tuntemattoman tanhuajan tai molemmat.

Heiska Folk 8.8.

Sorokoska on mukana tanssimassa ja soittamassa Hämeenkyrössä järjestettävässä Heiska Folk -tapahtumassa 8.8.2020 lauantaina klo 12-15 Heiskan talonpoikaismiljöössä Hämeenkyrössä (Heiskantie 1).

Juhlaklubi 24.10. [peruttu Covid-19 vuoksi]

Juhlavuoden päätapaus ja suurin maljannosto on Sorokoskan legendaarinen Klubi-ilta, jolta voi tunnetusti odottaa paitsi tasokasta ohjelmaa ja nimekkäitä vieraita, myös aina jotain uutta, raikasta tai takuulla eri näkökulmasta toteutettua sisältöä.

Juhlaklubi kokoaa yhteen sekä uudet että vanhat Sorokoskan fanit. Alkuilta on Sorokoskan ilotulitusta teatterilavalla, minkä jälkeen yhdessä uusia kokemuksia janoavan yleisön kanssa juhlitaan vierailevien huippuartistien siivittämänä.